Estás en:Novas

A provincia da Coruña conquista en Bilbao “os 5 sentidos” dos máis dun cenetenar de asistentes ao evento gastronómico da Deputación

Baixo o nome "A Coruña dos 5 sentidos" a área de Turismo da Deputación celebrou este evento no Palacio Euskalduna Bilbao

O público profesional asistente degustou os produtos locais de Mariscos de Barallobre, A Despensa d'Lujo, Queixo Galmesán, Vila sen vento, Cafés Aruba, Costumes Galicia Empanadas, Bodegas Lodeiros, A Conserveira e Museo MEGA Estrella Galicia nunha cita que contou coa cociña en directo de A Artesa da Moza Crecha

A provincia da Coruña conquista en Bilbao “os 5 sentidos” dos máis dun cenetenar de asistentes ao evento gastronómico da Deputación

Bilbao converteuse onte no epicentro da gastronomía da provincia da Coruña, que triunfou entre os máis de 100 asistentes ao evento "A Coruña cos 5 sentidos", que a área de turismo da Deputación da Coruña celebrou no Palacio Euskalduna. Entre o público, atopábase tamén a deputada floral de Transportes, Movilidade e Turismo, Sonia Pérez.

Trátase dunha acción enmarcada na campaña "A provincia que sabe" para poñer en valor a cadea agroalimentaria da Coruña, dende os produtores e produtoras locais ata os chefs, facendo da gastronomía o principal elemento de promoción turística do territorio.

Os chefs de A Artesa da Moza Crecha (Betanzos), Lolo Mosteiro e Paula Martínez, foron os encargados de confeccionar un menú de orixe protagonizado por produtos de quilómetro cero e de alta calidade como o mexillón do Barbanza, os percebes do Roncudo, a pataca de Coristanco ou o polbo de Mugardos.

Un menú que se completou coas degustacións dos produtos de Mariscos de Barallobre, A Despensa d'Lujo, Queixo Galmesán, Vila sen vento, Cafés Aruba, Costumes Galicia Empanadas, Bodegas Lodeiros, A Conserveira e Museo MEGA Estrella Galicia, e que conquistou os "5 sentidos" dos asistentes.

Todas as empresas produtoras que acompañaron á Deputación neste evento destacaron a "gran oportunidade" que supón poder exhibir a súa materia prima en foros como este, "moi profesionais e de gran valor para nós", onde, ademais de promocionar os seus proxectos, amosan a gastronomía da provincia a través dos seus sabores e saberes, "que representan a nosa mellor marca turística" en palabras do vicepresidente e deputado de turismo, Xosé Regueira.